Welkom bij JML Services VOF
Deze algemene voorwaarden beschrijven de regels en voorschriften voor het gebruik van de website van JML Services, gevestigd op https://jmlservices.nl, en hun diensten.
Door deze website te bezoeken, gaan wij ervan uit dat u deze algemene voorwaarden accepteert. Gebruik JML Services niet langer als u niet akkoord gaat met alle algemene voorwaarden die op deze pagina staan vermeld.
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op uw gebruik van elk onderdeel van deze website. Afzonderlijke algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke website die via een hyperlink vanaf deze website toegankelijk is.
Deze algemene voorwaarden zijn tevens van toepassing op aanbiedingen en overeenkomsten voor de levering van diensten door JML Services VOF. Alle bepalingen van deze voorwaarden zijn van kracht, voor zover niet uitdrukkelijk schriftelijk door beide partijen anders is overeengekomen. Een verwijzing door de opdrachtgever naar diens inkoop-, aanbestedings- of andere voorwaarden wordt door de opdrachtnemer niet aanvaard.
Artikel 1 – Definities
In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:
• JML Services VOF/Opdrachtnemer: de gebruiker van de algemene voorwaarden;
• Opdrachtgever: de partij die JML Services VOF inschakelt;
• Overeenkomst/Contract: de afspraken tussen Opdrachtgever en JML Services met betrekking tot de werkzaamheden die JML Services voor Opdrachtgever verricht. De overeenkomst tussen partijen met betrekking tot de door de opdrachtnemer uit te voeren werkzaamheden, en alle bijlagen, inclusief eventuele wijzigingen en aanvullingen die met betrekking tot de bovengenoemde documenten zijn overeengekomen.
• Schriftelijk: in de vorm van een document of brief, fax, e-mail, sms of een andere door partijen overeengekomen vorm.
“Opdrachtgever”, “U” en “Uw” verwijzen naar u, de persoon die inlogt op deze website of onze diensten gebruikt en die voldoet aan de algemene voorwaarden van het Bedrijf. “Het Bedrijf”, “Onszelf”, “Wij”, “Onze” en “Ons” verwijzen naar ons Bedrijf. “Partij”, “Partijen” of “Ons” verwijzen naar zowel de Opdrachtgever als ons. Alle termen verwijzen naar het aanbod, de aanvaarding en de betaling die nodig zijn om onze bijstand aan de Klant op de meest geschikte wijze uit te voeren, met het uitdrukkelijke doel om te voldoen aan de behoeften van de Klant met betrekking tot de levering van de vermelde diensten van het Bedrijf, in overeenstemming met en onderworpen aan het geldende Nederlandse recht. Elk gebruik van de bovenstaande terminologie of andere woorden in het enkelvoud, meervoud, met hoofdletters en/of hij/zij of zij, wordt als onderling uitwisselbaar beschouwd en verwijst daarom naar hetzelfde.
Artikel 2 – Identiteit van de Opdrachtnemer
JML Services VOF
Vogelaer 11
2675SH Honselersdijk
The Netherlands
T +31 (0) 61 5660799
E info@jmlservices.nl
KvK number 95057455
VAT number NL866983375B01
Article 3 – Toepasselijkheid
- Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke aanbieding van de opdrachtnemer en op overeenkomsten tussen de opdrachtnemer en de opdrachtgever.
- Voordat de overeenkomst wordt gesloten, wordt de tekst van deze algemene voorwaarden aan de opdrachtgever beschikbaar gesteld. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de overeenkomst wordt gesloten, worden aangegeven dat de algemene voorwaarden bij de opdrachtnemer zijn in te zien en zij op verzoek van de opdrachtgever zo spoedig mogelijk kosteloos worden toegezonden.
- Indien de overeenkomst elektronisch wordt gesloten, kan in afwijking van het vorige lid en voordat de overeenkomst wordt gesloten, de tekst van deze algemene voorwaarden langs elektronische weg aan de opdrachtgever ter beschikking worden gesteld op zodanige wijze dat deze door de opdrachtgever op een eenvoudige manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de overeenkomst wordt gesloten, worden aangegeven waar van de algemene voorwaarden langs elektronische weg kan worden kennisgenomen en dat zij op verzoek van de opdrachtgever langs elektronische weg of op andere wijze kosteloos zullen worden toegezonden.
- Indien naast deze algemene voorwaarden tevens specifieke product- of dienstenvoorwaarden van toepassing zijn, zijn het tweede en derde lid van overeenkomstige toepassing en kan de klant zich in geval van tegenstrijdige algemene voorwaarden steeds beroepen op de toepasselijke bepaling die voor hem het meest gunstig is.
- Indien één of meerdere bepalingen in deze algemene voorwaarden op enig moment geheel of gedeeltelijk nietig zijn of vernietigd worden, dan blijft de overeenkomst en deze voorwaarden voor het overige in stand en zal de betreffende bepaling in onderling overleg onverwijld vervangen worden door een bepaling dat de strekking van het oorspronkelijke zoveel mogelijk benaderd.
- Situaties die niet in deze algemene voorwaarden geregeld zijn, dienen te worden beoordeeld ‘naar de geest’ van deze algemene voorwaarden.
- Onduidelijkheden over de uitleg of inhoud van één of meerdere bepalingen van onze algemene voorwaarden, dienen te worden uitgelegd ‘naar de geest’ van deze algemene voorwaarden.
Artikel 4 – Het aanbod
- Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld.
- Het aanbod is vrijblijvend. De opdrachtnemer is gerechtigd het aanbod te wijzigen en aan te passen.
- Alle door de opdrachtnemer uitgebrachte aanbiedingen zijn vrijblijvend.
- Alle aanbiedingen zijn gebaseerd op uitvoering van de overeenkomst door de opdrachtnemer onder normale omstandigheden en gedurende normale werkuren.
- Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de aangeboden producten en/of diensten. De omschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling van het aanbod door de opdrachtgever mogelijk te maken. Als de opdrachtnemer gebruikmaakt van afbeeldingen, zijn deze een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten en/of diensten. Kennelijke vergissingen of kennelijke fouten in het aanbod binden de opdrachtnemer niet.
- Alle afbeeldingen, specificaties en gegevens in het aanbod zijn indicatief en kunnen geen aanleiding zijn tot schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst.
- Afbeeldingen bij de producten zijn een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten. De opdrachtnemer kan niet garanderen dat de weergegeven kleuren exact overeenkomen met de echte kleuren van de producten.
- Elk aanbod bevat zodanige informatie dat voor de opdrachtgever duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn die aan de aanvaarding van het aanbod zijn verbonden. Dit betreft in het bijzonder:
- de prijs inclusief belastingen;
- de eventuele verzendkosten;
- de wijze waarop de overeenkomst tot stand zal komen en welke handelingen daarvoor nodig zijn;
- het al dan niet van toepassing zijn van het herroepingsrecht;
- de wijze van betaling, levering en uitvoering van de overeenkomst;
- de termijn voor aanvaarding van het aanbod, dan wel de termijn waarbinnen de opdrachtnemer de prijs garandeert;
- de wijze waarop de opdrachtgever, voor het sluiten van de overeenkomst, de door hem in het kader van de overeenkomst verstrekte gegevens kan controleren en indien gewenst herstellen;
- de eventuele andere talen waarin, naast het Engels of het Nederlands, de overeenkomst kan worden gesloten;
- de minimale looptijd van het contract in geval van een langdurige transactie.
Artikel 5 – De Overeenkomst
- De overeenkomst komt, onder voorbehoud van het bepaalde in lid 4, tot stand op het moment van aanvaarding door de opdrachtgever van het aanbod en het voldoen aan de daarbij gestelde voorwaarden.
- Indien de opdrachtgever het aanbod langs elektronische weg heeft aanvaard, bevestigt de opdrachtnemer onverwijld langs elektronische weg de ontvangst van de aanvaarding van het aanbod. Zolang de bevestiging van deze aanvaarding niet door de opdrachtnemer is bevestigd, kan de opdrachtgever de overeenkomst ontbinden.
- Indien de overeenkomst elektronisch tot stand komt, treft de opdrachtnemer passende technische en organisatorische maatregelen ter beveiliging van de elektronische overdracht van data en zorgt hij voor een veilige webomgeving. Indien de opdrachtgever elektronisch kan betalen, zal de opdrachtnemer daartoe passende veiligheidsmaatregelen in acht nemen.
- De opdrachtnemer kan zich – binnen wettelijke kaders – op de hoogte stellen of de opdrachtgever aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, alsmede van al die feiten en factoren die van belang zijn voor een verantwoord aangaan van de overeenkomst. Indien de opdrachtnemer op grond van dit onderzoek goede gronden heeft om de overeenkomst niet aan te gaan, is hij gerechtigd gemotiveerd een bestelling of aanvraag te weigeren of aan de uitvoering bijzondere voorwaarden te verbinden.
- De opdrachtnemer zal bij het product of de dienst aan de opdrachtgever de volgende informatie, schriftelijk of op zodanige wijze dat deze door de opdrachtgever op een toegankelijke manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager, meesturen:
- het bezoekadres van de vestiging van de opdrachtnemer waar de opdrachtgever met klachten terechtkan;
- de voorwaarden waaronder en de wijze waarop de opdrachtgever van het herroepingsrecht gebruik kan maken, dan wel een duidelijke melding inzake het uitgesloten zijn van het herroepingsrecht;de informatie over garanties en bestaande service na aankoop;
- de in artikel 4 lid 5 van deze voorwaarden opgenomen gegevens, tenzij de opdrachtnemer deze gegevens al aan de opdrachtgever heeft verstrekt vóór de uitvoering der overeenkomst;
- de vereisten voor opzegging van de overeenkomst indien de overeenkomst een duur heeft van meer dan één jaar of van onbepaalde duur is.
- In geval van een duurtransactie is de bepaling in het vorige lid slechts van toepassing op de eerste levering.
- De opdrachtgever dient de aannemer zo spoedig mogelijk schriftelijk op de hoogte te stellen van wijzigingen in de overeenkomst, de dienstverlening, de exploitatie van de installatie of andere door de opdrachtgever ondernomen acties die van invloed kunnen zijn op de verplichtingen van de aannemer uit hoofde van de overeenkomst. Indien dergelijke wijzigingen of acties een aanzienlijke invloed hebben op de verplichtingen van de aannemer en partijen er niet in slagen de overeenkomst op dat punt te wijzigen, kan de aannemer de overeenkomst schriftelijk en met onmiddellijke ingang beëindigen. In geval van een dergelijke beëindiging kan de aannemer bovendien aanspraak maken op schadevergoeding.
Artikel 6 – Herroepingsrecht
Bij levering van diensten:
- Bij levering van diensten heeft de opdrachtgever de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende ten minste 14 dagen, ingaande op de dag van het aangaan van de overeenkomst, zijnde de aanvaarding van het aanbod.
- Om gebruik te maken van het herroepingsrecht, zal de opdrachtgever zich richten naar de door de opdrachtnemer bij het aanbod en/of uiterlijk bij de levering ter zake verstrekte redelijke en duidelijke instructies.
Artikel 7 – Kosten in geval van herroeping
- Indien de opdrachtgever gebruikmaakt van zijn herroepingsrecht, komen ten hoogste de kosten van terugzending voor zijn rekening.
- Indien de opdrachtgever een bedrag betaald heeft, zal de opdrachtnemer dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping, terugbetalen. Terugbetaling geschiedt via dezelfde betaalmethode die de opdrachtgever heeft gebruikt, tenzij de opdrachtgever uitdrukkelijk toestemming geeft voor een andere betaalmethode.
Artikel 8 – Uitsluiting van het herroepingsrecht
- Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor diensten:
- waarvan de levering met uitdrukkelijke instemming van de klant is begonnen voordat de bedenktijd is verstreken.
Artikel 9 – De prijs
- Gedurende de in het aanbod vermelde geldigheidsduur worden de prijzen van de aangeboden producten en/of diensten niet verhoogd, behoudens prijswijzigingen als gevolg van veranderingen in btw-tarieven.
- In afwijking van het vorige lid kan de opdrachtnemer producten of diensten waarvan de prijzen gebonden zijn aan schommelingen op de financiële markt en waar de opdrachtnemer geen invloed op heeft, met variabele prijzen aanbieden. Deze gebondenheid aan schommelingen en het feit dat eventueel vermelde prijzen richtprijzen zijn, worden bij het aanbod vermeld.
- Prijsverhogingen binnen 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien zij het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen.
- Prijsverhogingen vanaf 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien de opdrachtnemer dit bedongen heeft en:
- deze het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen; of
- de opdrachtgever de bevoegdheid heeft de overeenkomst op te zeggen met ingang van de dag waarop de prijsverhoging ingaat.
- De in het aanbod van producten of diensten genoemde prijzen zijn inclusief btw.
- Wijzigingen die de opdrachtgever aanbrengt in het overeengekomen ontwerp, de kenmerken en de uitrusting, brengen extra kosten met zich mee, afhankelijk van het type wijziging. Dit wordt vermeld in de offerte van de aannemer.
- Indien personeel van de aannemer buiten de normale werkuren moet werken of moet wachten vanwege omstandigheden waarvoor de opdrachtgever verantwoordelijk is, worden de desbetreffende kosten apart in rekening gebracht tegen de op dat moment door de aannemer gehanteerde tarieven.
- Op verzoek van de opdrachtgever kan de aannemer een prijsopgave voor meerwerk doen, maar voordat met andere werkzaamheden wordt begonnen. De prijsopgave is niet bindend, maar de aannemer zal de opdrachtgever informeren zodra duidelijk wordt dat de uiteindelijke prijs de prijsopgave met meer dan 10% zal overschrijden. Indien de opdrachtgever na ontvangst van de prijsopgave of de laatstgenoemde informatie besluit de diensten niet te laten uitvoeren, is hij de aannemer desalniettemin verschuldigd voor de reeds door hem uitgevoerde werkzaamheden.
Artikel 10 – Conformiteit en Garantie
- De opdrachtnemer staat ervoor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en voorschriften. Indien overeengekomen, staat de opdrachtnemer er tevens voor in dat het product geschikt is voor ander dan normaal gebruik.
- Een door de opdrachtnemer, fabrikant of importeur verstrekte garantie doet niets af aan de wettelijke rechten en vorderingen die de opdrachtgever op grond van de overeenkomst tegenover de opdrachtnemer kan doen gelden.
- Eventuele gebreken of verkeerd geleverde producten dienen binnen 2 maanden na ontdekking daarvan schriftelijk aan de opdrachtnemer te worden gemeld.
- De garantietermijn van de opdrachtnemer komt overeen met de fabrieksgarantietermijn. De opdrachtnemer is echter nimmer verantwoordelijk voor de uiteindelijke geschiktheid van de producten voor elke individuele toepassing door de opdrachtgever, noch voor eventuele adviezen ten aanzien van het gebruik of de toepassing van de producten.
- De garantie geldt niet indien:
- de opdrachtgever de geleverde producten zelf heeft gerepareerd en/of bewerkt of door derden heeft laten repareren en/of bewerken;
- de geleverde producten aan abnormale omstandigheden zijn blootgesteld of anderszins onzorgvuldig zijn behandeld of in strijd zijn met de aanwijzingen van de opdrachtnemer en/of op de verpakking zijn vermeld;
- de ondeugdelijkheid geheel of gedeeltelijk het gevolg is van voorschriften die de overheid heeft gesteld of zal stellen ten aanzien van de aard of de kwaliteit van de toegepaste materialen.
Artikel 11 – Levertijd/vertragingen, levering van diensten en arbeidsomstandigheden
- De opdrachtnemer zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van bestellingen van producten en bij de beoordeling van aanvragen tot verlening van diensten.
- Als plaats van levering geldt het adres dat de opdrachtgever aan de opdrachtnemer kenbaar heeft gemaakt.
- Alle leveringstermijnen zijn indicatief. Aan eventuele genoemde termijnen kan de opdrachtgever geen rechten ontlenen. Overschrijding van een termijn geeft de opdrachtgever geen recht op schadevergoeding.
- In geval van ontbinding conform artikel 5 zal de opdrachtnemer het door de opdrachtgever betaalde bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding, terugbetalen.
- Het risico van beschadiging en/of vermissing van producten berust bij de opdrachtnemer tot het moment van bezorging aan de opdrachtgever of een vooraf aangewezen en aan de opdrachtnemer bekendgemaakte vertegenwoordiger, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.
- De opdrachtgever dient de opdrachtnemer onmiddellijk te informeren indien hij het onderhoud niet op de overeengekomen of de meegedeelde datum kan laten plaatsvinden. Ongeacht de oorzaak van een dergelijke vertraging, is de opdrachtgever verplicht alle extra kosten die door deze vertraging ontstaan, aan de opdrachtnemer te vergoeden.
- Onverminderd de toepassing van dit artikel heeft de opdrachtgever geen recht op enige schadevergoeding in verband met vertragingen aan de zijde van de opdrachtnemer.
- De opdrachtgever dient de opdrachtnemer een redelijke termijn te gunnen om aan zijn verplichtingen te voldoen.
- Indien de diensten worden verricht in de werkplaats van de opdrachtnemer, zijn, naast alle daaraan verbonden kosten, alle transport- en overige kosten gemaakt buiten het terrein van de opdrachtnemer en alle risico’s met betrekking tot het transport voor rekening van de opdrachtgever.
- Indien de diensten op locatie worden verricht, dient de opdrachtgever:
- Ervoor te zorgen dat de opdrachtnemer op de overeengekomen of aangekondigde datum toegang heeft tot de locatie. Tenzij anders is overeengekomen, vinden de diensten plaats tijdens de normale werktijden van de opdrachtnemer;
- Ervoor te zorgen dat de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd in een ruimte die voldoende beschut is tegen weersinvloeden, die schoon is en waar voldoende licht en indien nodig water aanwezig is;
- Zorg ervoor dat monteurs, andere werknemers van de aannemer of diens onderaannemers direct na aankomst op de locatie kunnen beginnen en ongestoord kunnen blijven werken;
- Verantwoordelijkheid nemen voor alle kosten die ontstaan indien werknemers van de aannemer of diens onderaannemer niet direct na aankomst kunnen beginnen of buiten hun schuld gedwongen worden de werkzaamheden te onderbreken of de werkzaamheden buiten de normale werkuren moeten voortzetten;
- Alle redelijkerwijs verlangde hulp verlenen en elektriciteit, brandstof, water, enz. beschikbaar stellen.
- Alle noodzakelijke veiligheids- en voorzorgsmaatregelen nemen en deze handhaven, alsmede maatregelen nemen en handhaven om te voldoen aan de toepasselijke overheidsvoorschriften met betrekking tot de overeengekomen werkzaamheden;
- Zorg ervoor dat het personeel van de aannemer op de hoogte is van alle veiligheidsvoorschriften die van toepassing zijn op de locatie waar de dienst wordt uitgevoerd;
- Naar tevredenheid van de aannemer een verzekering afsluiten en deze ten minste gedurende de looptijd van de uit te voeren werkzaamheden laten doorlopen, tegen elke vorm van schade die ontstaat door ongevallen en brand, veroorzaakt tijdens de voorbereiding en uitvoering van de werkzaamheden;
- De opdrachtnemer informeert de opdrachtgever over alle specifieke risico’s die aan de door hem uit te voeren werkzaamheden verbonden kunnen zijn.
- Indien de opdrachtnemer, doordat de opdrachtgever hem onvoldoende tijd geeft om de werkzaamheden uit te voeren, of om andere redenen die hem niet kunnen worden toegerekend, genoodzaakt is om medewerkers van de opdrachtgever in dienst te nemen, kan hij de verantwoordelijkheid voor het resultaat van de uitgevoerde diensten afwijzen.
- Kosten die ontstaan doordat de opdrachtgever niet aan de in dit artikel genoemde voorwaarden voldoet, zijn voor rekening van de opdrachtgever.
Artikel 12 – Beëindiging/Annulering en verlenging
Beëindiging/Annulering
- De opdrachtgever kan een overeenkomst die is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten of diensten, te allen tijde opzeggen met inachtneming van de daartoe overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van ten hoogste één maand.
- De opdrachtgever kan een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten of diensten, te allen tijde tegen het einde van de bepaalde duur opzeggen met inachtneming van de daartoe overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van ten hoogste één maand.
- Onder overmacht wordt in deze algemene voorwaarden verstaan elke van de wil van de opdrachtnemer onafhankelijke omstandigheid, ook al was deze ten tijde van het sluiten van de overeenkomst reeds voorzienbaar, die de nakoming van de overeenkomst blijvend of tijdelijk verhindert, alsmede, voor zover daaronder niet reeds begrepen, oorlog, oorlogsgevaar, burgeroorlog, binnenlandse onlusten, werkstaking, uitsluiting, transportmoeilijkheden, brand en andere ernstige storingen in het bedrijf van de opdrachtnemer of diens leveranciers.
- In geval van verhindering tot uitvoering van de overeenkomst ten gevolge van overmacht, is de opdrachtnemer gerechtigd om, zonder rechterlijke tussenkomst, hetzij de uitvoering van de overeenkomst voor ten hoogste 6 maanden op te schorten, hetzij de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden, zonder tot enige schadevergoeding gehouden te zijn. Gedurende de opschorting is de opdrachtnemer bevoegd, en aan het einde daarvan is hij verplicht, te kiezen voor uitvoering dan wel voor gehele of gedeeltelijke ontbinding van de overeenkomst. Zowel bij opschorting als bij ontbinding is de opdrachtnemer gerechtigd onmiddellijke betaling te vorderen van al hetgeen hij reeds ter uitvoering van de overeenkomst heeft verricht.
- Indien de opdrachtgever niet, niet behoorlijk of niet tijdig voldoet aan enige verplichting, die voor hem uit de met de opdrachtnemer gesloten overeenkomst of een daarmee samenhangende overeenkomst voortvloeit, dan wel indien gegronde vrees bestaat dat de opdrachtgever niet in staat is of zal zijn om aan zijn contractuele verplichtingen jegens de opdrachtnemer te voldoen, alsmede in geval van faillissement, surseance van betaling, stillegging, liquidatie of gedeeltelijke overdracht – al dan niet onderpand – van het bedrijf van de opdrachtgever, waaronder begrepen de overdracht van een belangrijk deel van zijn vorderingen, is de opdrachtnemer gerechtigd om zonder ingebrekestelling en zonder rechterlijke tussenkomst de uitvoering van elk van deze overeenkomsten voor ten hoogste 6 maanden op te schorten, dan wel deze geheel of gedeeltelijk te ontbinden, zonder dat hij tot enige schadevergoeding of garantie gehouden is en onverminderd de hem verder toekomende rechten. Gedurende de opschorting is de opdrachtnemer bevoegd, en aan het einde daarvan is hij verplicht, te kiezen voor uitvoering dan wel voor gehele of gedeeltelijke ontbinding van de opgeschorte overeenkomst(en).
- In geval van opschorting en/of ontbinding op grond van lid 5 wordt de overeengekomen prijs onmiddellijk opeisbaar, onder aftrek van de reeds betaalde termijnen en de kosten die de opdrachtnemer door de opschorting of ontbinding heeft bespaard.
- De opdrachtgever is niet gerechtigd om ontbinding van de overeenkomst met terugwerkende kracht te vorderen.
- Onverminderd het hiervoor bepaalde is de opdrachtgever bij annulering van de overeenkomst onmiddellijk 10% van de overeengekomen aanneemsom aan de opdrachtnemer verschuldigd, onverminderd het recht van de opdrachtnemer om naast deze betaling volledige vergoeding te vorderen van de schade die de opdrachtnemer door de annulering lijdt.
Verlenging
- Een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld leveren van producten of diensten, kan niet stilzwijgend voor een bepaalde tijd worden verlengd of vernieuwd.
- Een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit of andere diensten), mag alleen stilzwijgend voor onbepaalde duur worden verlengd als de consument te allen tijde mag opzeggen met een opzegtermijn van ten hoogste één maand en een opzegtermijn van ten hoogste drie maanden in geval de overeenkomst een looptijd heeft van het geregeld, maar minder dan eenmaal per maand.
Artikel 13 – Facturering en betaling
- Tenzij anders overeengekomen, dienen de door de opdrachtgever verschuldigde bedragen te worden voldaan binnen 14 werkdagen na factuurdatum.
- De opdrachtgever heeft de plicht om onjuistheden in verstrekte of vermelde betaalgegevens onverwijld aan de opdrachtnemer te melden.
- Bij wanbetaling door de opdrachtgever heeft de opdrachtnemer, behoudens wettelijke beperkingen, het recht om de redelijke kosten in rekening te brengen voor de gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten die verband houden met de inning van zijn vordering.
Artikel 14 – Reclames en aansprakelijkheid
- De opdrachtnemer beschikt over een klachtenprocedure en behandelt de klacht overeenkomstig deze klachtenprocedure.
- Klachten over de uitvoering van de overeenkomst dienen binnen 2 maanden nadat de opdrachtgever de gebreken heeft geconstateerd, volledig en duidelijk omschreven te worden ingediend bij de opdrachtnemer.
- Bij de opdrachtnemer ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen, gerekend vanaf de datum van ontvangst, beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door de opdrachtnemer binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de opdrachtgever een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.
- Indien de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost, ontstaat een geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling.
- Bij klachten dient de opdrachtgever zich eerst te wenden tot de opdrachtnemer. Het is tevens mogelijk om klachten aan te melden via het Europees ODR-platform (http://ec.europa.eu/odr).
- Een klacht schort de verplichtingen van de opdrachtnemer niet op, tenzij de opdrachtnemer schriftelijk anders aangeeft.
- Indien een klacht door de opdrachtnemer gegrond wordt bevonden, zal de opdrachtnemer, naar eigen goeddunken, streven naar herstel.
- De opdrachtnemer aanvaardt slechts verantwoordelijkheid voor de deugdelijkheid van de uitgevoerde werkzaamheden indien:
- de dienstverlening is uitgevoerd met alle door de opdrachtnemer noodzakelijk geachte werkzaamheden, vervangingen, aanpassingen en leveringen;
- de opdrachtnemer de wijze van uitvoering van de werkzaamheden, het toezicht daarop en het aantal in te zetten hulppersonen bepaalt;
- de opdrachtgever zich onthoudt van elke vorm van inmenging in de aard en/of uitvoering van de werkzaamheden.
- De opdrachtnemer is aansprakelijk voor de uitgevoerde werkzaamheden gedurende een periode van zes maanden na uitvoering van de betreffende werkzaamheden.
- Voor door de opdrachtnemer geleverde, maar niet gemonteerde onderdelen wordt geen aansprakelijkheid aanvaard indien blijkt dat deze onjuist zijn gemonteerd.
- De opdrachtgever dient de opdrachtnemer onmiddellijk schriftelijk op de hoogte te stellen van elk gebrek dat zich voordoet in het uitgevoerde werk of in de door de opdrachtnemer geleverde onderdelen. Indien de opdrachtgever dit nalaat, vervallen alle aanspraken ter zake van het gebrek.
- De aanspraken vervallen in geval van:
- onoordeelkundig gebruik van de installatie of een onderdeel daarvan;
- het door de opdrachtgever niet in acht nemen van de bedienings- en onderhoudsvoorschriften, alsmede overige instructies en/of aanwijzingen van de aannemer;
- het herstel van de gebreken door derden of de opdrachtgever is uitgevoerd;
- normale slijtage.
- De aansprakelijkheid van de aannemer is beperkt tot de nakoming van de in de overeenkomst omschreven verplichtingen. Behoudens grove nalatigheid van de aannemer, en onverminderd het bepaalde in lid 1, is alle aansprakelijkheid van de aannemer, zoals aansprakelijkheid voor gevolgschade, andere indirecte schade en schade wegens aansprakelijkheid jegens derden, uitgesloten.
- De opdrachtgever is gehouden de opdrachtnemer te vrijwaren en schadeloos te stellen ter zake van alle aanspraken van derden tot vergoeding van schade, waarvan de aansprakelijkheid van de opdrachtnemer in deze voorwaarden jegens de opdrachtgever is uitgesloten.
Artikel 15 – Geschillen
- Op overeenkomsten tussen opdrachtnemer en opdrachtgever waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Ook indien opdrachtgever in het buitenland woont.
- De Vienna Convention on the International Sale of Goods is niet van toepassing.
Artikel 16 – Aanvullende of afwijkende bepalingen
Aanvullende of van deze algemene voorwaarden afwijkende bepalingen mogen niet ten nadele van de opdrachtgever zijn en dienen schriftelijk te worden vastgelegd, dan wel op zodanige wijze dat deze door de opdrachtgever op een toegankelijke manier kunnen worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben over deze algemene voorwaarden, neem dan contact met ons op via info@jmlservices.nl.